Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden zijn voor kinderen enorm belangrijk. Sociale vaardigheden ontwikkel je gedurende je leven. Voor sommige kinderen gaat dit ontzettend natuurlijk, voor andere kinderen kost dit heel veel moeite. Problemen in de ontwikkeling van sociale vaardigheden kunnen op veel manier ontstaan. Zo kan het zijn dat een kind gewoon wat gevoeliger is, gepest is, misschien heftige dingen heeft meegemaakt, of gewoon van nature sociaal minder vaardig is.

Ik geef trainingen en trajecten op het gebied van sociaal vaardigheden. Er zijn verschillende mogelijkheden. Kan ik wellicht iets betekenen voor jullie kind of organisatie neem dan gerust contact met mij op. Dit kan via het contactformulier of via praktijkdewensballon@gmail.com

Weerbaarheidstrainingen

Rots en Water

Een weerbaarheidstraining; goed kunnen omgaan met de diverse dingen die er op kinderen afkomen. Weerbaar worden en dat ze sterk in en vol zelvertrouwen in het leven kunnen staan. Rots en Water kan kinderen hierbij helpen. Te kiezen voor deze trainingen kan bijvoorbeeld de volgende redenen hebben:

  • Kinderen die faalangst hebben
  • Mijn kind wordt gepest
  • Mijn kind is erg snel afgeleid door anderen of zijn omgeving (concentratieproblemen)
  • Mijn kind pest
  • Mijn kind heeft gedragsproblemen
  • Mijn kind heeft geen vriendjes
  • Mijn kind heeft weinig zelfvertrouwen
  • Mijn kind vind contact maken met anderen erg lastig

Deze psychofysieke weerbaarheidstrainig is zowel voor jongens als voor meisjes. De sociale vaardigheden worden verder ontwikkeld tijdens deze trainingen. Doormiddel van het inzetten van actieve lichamelijke oefeningen. De training bied veel afwisseling. We zijn actief bezig, zelfreflectie en korte gesprekken. Bij Rots en Water is het doel het verbeteren van zelfbeheersing, zelfreflectie, zelfvertrouwen en de communicatieve en sociale vaardigheden.

Deze trainig kan zowel individueel als in een groep gegeven worden. In de groep worden leeftijden op elkaar afgestemd. Ze leren zich mentaal maar ook fysiek sterker te voelen. De laatste les krijgen de kinderen ook een diploma!

Het is mooi om te zien wat de lessen met de kinderen doen. Hoe ze steviger leren staan en met meer zelfvertrouwen door het leven verder gaan. Wilt u graag uw kind meelaten doen aan deze leuke en leerzame weerbaarheidstraning? Kijk dan op de facebookpagina: Praktijk de Wensballon. Inschrijven of voor vragen kan u via onderstaand emailadres mailen.